TESTARE PRENATALĂ SIGURĂ ȘI PRECISĂ

CentoNIPT® – Illumina VeriSeqTM NIPT Solution v2*

EXPERTIZĂ DE ÎNCREDERE

CentoNIPT®

Cum funcționează testarea prenatală neinvazivă?

Cantități mici din ADN-ul unui bebeluș intră în sistemul cardiovascular al mamei pe durata sarcinii. Noua tehnologie ne permite să analizăm acest ADN direct din sângele mamei și să depistăm anomaliile cromozomiale.

Până de curând, depistarea anomaliilor a fost posibilă doar prin intermediul procedurilor extrem de invazive, precum biopsia de vilozități coriale sau amniocenteza. Aceste teste poartă un risc sporit de avort spontan și sunt efectuate doar în stadiile mai târzii ale sarcinii.

Depistarea inițială cu CentoNIPT® poate ajuta la evitarea acestei testări potențial inutile și neinvazive. Nu există niciun risc pentru mamă sau făt, iar CentoNIPT® oferă cea mai timpurie testare disponibilă.

CentoNIPT® -IlluminaVeriSeqTMNIPTSolutionv2* Testare prenatală sigură și precisă

ADN-ul nostru poartă toate informațiile genetice de care avem nevoie pentru sănătatea și dezvoltarea normale. Acesta este prezent în celulele noastre sub formă de 23 de perechi de cromozomi. Pe durata sarcinii, anomaliile cromozomiale se pot manifesta la fătul în curs de dezvoltare. ca rezultat al formării greșite a ovulului sau spermei sau pe durata celor mai timpurii stadii ale dezvoltării fătului. Aceste anomalii cromozomiale pot afecta în mod semnificativ sănătatea și bunăstarea unui făt și este importantă identificarea oricăror anomalii cât mai curând posibil.

CentoNIPT® oferă un rezultat clar pozitiv sau negativ pentru anomaliile cromozomiale în cazul în care există o copie în plus a unui cromozom (trisomie). Sindromul Down, cea mai comună anomaliile cromozomială, poate fi detectat cu o rată a preciziei de >99,9%.

CentoNIPT® poate depista și modificările numărului de cromozomi X sau Y. Testul este adecvat și în cazul sarcinilor cu gemeni.**

CE POATE DEPISTA CentoNIPT®?

 • 5Sindromul Down (trisomia 21): afectează 1 din 1.000 de nașteri de copii vii
 • 5Sindromul Edwards (trisomia 18) : afectează 1 din 3.000 – 6.000 de nașteri de copii vii
 • 5Sindromul Patau (trisomia 13): afectează 1 din fiecare 5.000 de nașteri de copii vii

TESTUL POATE DETECTA ȘI ANOMALIILE CROMOZOMILOR SEXUALI:

 • 5Sindromul Turner (monosomia X)
 • 5Sindromul Klinefelter (XXY)
 • 5Sindromul Jacobs (XYY)
 • 5Sindromul Triplu X (XXX)

DE CE SĂ ALEGEȚI CentoNIPT®?

 • 5Complet sigur pentru dumneavoastră și bebelușul dumneavoastră
 • 5Cea mai ridicată precizie de testare
 • 5Testare din a 10-a săptămână de sarcină
 • 5Este necesară o singură probă de sânge
 • 5Rezultatele sunt furnizate în 5 zile lucrătoare de la primirea probei

Cum este efectuat testul?

O singură probă de sânge, prelevată de medicul dumneavoastră, este trimisă laboratorului nostru spre analiză. Rezultatele testului sunt de regulă trimise medicului dumneavoastră în decurs de 5 zile lucrătoare de la primirea probei la CENTOGENE.

Ce informații îmi vor comunica rezultatele?

Rezultatele vor indica dacă în bebelușul dumneavoastră au fost detectate oricare dintre anomaliile cromozomiale descrise. Dacă rezultatele sunt normale, veți avea siguranța că nu sunt prezente aceste cele mai comune anomalii genetice. Dacă testul prenatal neinvaziv iese pozitiv cu privire la o anomalie cromozomială, medicul dumneavoastră vă va supune testării ulterioare pentru confirmarea rezultatelor testului și vă va recomanda consilierea genetică pentru a discuta implicațiile și opțiunile disponibile pentru dumneavoastră și bebelușul dumneavoastră.

Care sunt limitele testului?

CentoNIPT® detectează cele mai comune anomalii cromozomiale prenatale așa cum sunt descrise mai sus. Cu toate acestea, testul nu poate exclude posibilitatea existenței altor boli genetice mai puțin comune. CentoNIPT® are cea mai scăzută rată de eșec a analizei dintre toate testele prenatale neinvazive de pe piață. Acest lucru înseamnă cel mai scăzut risc cu privire la prelevarea din nou a sângelui sau la necesitatea efectuării în schimb a testării invazive nedorite.

PARTENERI

Centrul Medical Dr. Gh. Iliev